כלים שאני משתמש וממליץ עליהם לבניית אתר וורדפרס

כדי לבנות אתר וורדפרס תצטרכו להשתמש בשירותים וכלים שונים בהתאם לצרכים שלכם. החל מרישום דומיין ואחסון האתר ועד תבניות ותוספים שונים. במשך הזמן יצא לי להכיר שירותים וכלים שונים שאני יכול להמליץ עליהם בלב שקט ובעמוד זה ארכז את הכלים האלה.

לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.

אתר WP Optimize נועד כולו לצורך הגולשים שמתעניינים בנושאים הכתובים באתר – מדריכים ומאמרים על וורדפרס. כל התוכן באתר הוא חינמי לגמרי ואני משקיע זמן רב בכתיבתו בשביל הגולשים. אני מניח שברור לכולנו שישנה עלות לתחזוקה של אתר כזה וכדי שאוכל להמשיך להריץ אתר כזה ללא פרסומות אני משתמש בחלק מהקישורים בקישורי שותפים.

מה זה קישורי שותפים?

קישורי שותפים אומר שאם תרכשו שירות או תוסף מסוים דרך הקישורים באתר, לפעמים הקישור יהיה קישור שותף שלי – כלומר עם ID שמזהה שהגעתם דרך האתר שלי – ולכן אני אקבל על זה עמלה.

מה זה אומר מבחינת הגולשים?

לרוב זה לא אומר כלום. אתם קונים את השירות או את התוסף בדיוק באותה דרך. אני לא מוכר לכם בעצמי ולא מעביר אותכם לשום אתר אחר. אתם נכנסים לאתר הרגיל וקונים מה שבא לכם. לפעמים זה אומר שאפילו תקבלו הנחה אם תגיעו דרכי כך שלא רק שלא תפסידו משהו אלא אתם תרוויחו.

שורה תחתונה

אם אתם נהנים מהתוכן של האתר, אודה לכם מאוד אם תרכשו דרכי באמצעות קישורים אלה כדי שאני אוכל להמשיך לכתוב ולהחזיק את האתר. תודה רבה!

תוכן עניינים

רישום דומיין

Namecheap

שירות רישום דומיינים מצוין. מחירים זולים, ממשק נוח (עניין סובייקטיבי אני מניח), שירות מהיר ומצוין. ניתן לקבל בחינם הגנת WhoIs למי שמעניין אותו. החברה מספקת גם שירות מיילים, אחסון אתרים ועוד.

Namesilo

עוד שירות רישום דומיינים מצוין. מחירים זולים, ממשק פשוט יותר מ namecheap ויש כאלה שמעדיפים כך. נוח, שירות מצוין. ניתן לקבל בחינם הגנת WhoIs למי שמעניין אותו וגם פה קיים שירות אחסון.

יש המלצות נוספות?

(AKA – עזוב אותי מהקישורים שלך אתה סתם מנסה למכור)

אם אתם רוכשים דומיין בינלאומי, בכנות אני ממליץ לכם על אחת החברות שרשמתי למעלה. רוצים בכל זאת חברה אחרת? אין בעיה, יש אינספור חברות שתכולו למצוא בגוגל וגם תכלס כל חברת אחסון כמעט תציע לכם רכשית דומיין (מה שלדעתי פחות מומלץ).

המקרה היחיד בו תהיו חייבים חברה אחרת הוא אם תרצו דומיין ישראלי- co.il. במקרה כזה תצטרכו לרכוש את הדומיין מחברה ישראלית המספקת שירות רכישת דומיין ישראלי.

אחסון

Siteground

חברת אחסון אתרים בינלאומית מומלצת מאוד למי שמתחיל בעולם האחסון או מחפש אחסון משותף. חברה איכותית עם זמינות שרתים גבוהה, חומרה ותוכנה הכי מתקדמות, שירות תמיכה מהמובילים בתחום.

Cloudways

קלאודוויז מאפשרת הקמת שרת בפלטפורומות ענן שונות ונותנת ביצועים מירביים לאתר שלכם בעזרת בחירת המסלולים הגמישה שלהם. אופציה מעולה לקבל אחסון עם ביצועים מעולים למשתמשים מתחילים+

Kinsta

ידועה כאחת מחברות האחסון המספקות אחסון מנוהל לוורדפרס ברמה הכי גבוהה – הן מבחינת ביצועים והן מבחינת אבטחה. השרתים יושבים על Google Cloud והם משתמשים בנוסף בטכנולוגיה המתקדמת ביותר.

יש המלצות נוספות?

(AKA – עזוב אותי מהקישורים שלך אתה סתם מנסה למכור)

בשונה מעניין הדומיין, פה דווקא באמת יש עוד הרבה חברות טובות. הייתי יכול להביא גם אותם עם קישור שותפים אבל אין לי עניין סתם למלא את הדף בקישורי שותפים. הבאתי שלושה חברות שמומלצות ביותר מבחינתי המתאימות לשלשוה משתשמים או שלושה סוגי אתרים. אם מכל סיבה אתם לא מעוניינים בהם, אתם מוזמנים להיכנס לפוסט שלי על חברות אחסון ולבחור חברה אחרת משם.

Page Builders

Elementor

מעל 5 מיליון הורדות לתוסף החינמי! זה מספר מטורף וכנראה שיש סיבה. אנשים אוהבים את אלמנטור כי הם הצליחו לקלוע לצורך בבונה אתרים שגם עובד טוב ועם יכולות מתקדמות, אבל בעיקר הוא פשוט ונוח לשימוש! אין כמעט עקומת למידה (לפחות לדברים הבסיסיים) וזה פתח את הדלת בפני המון אנשים להתחיל לבנות אתרים לבד.

יש חסרונות לאלמנטור – באגים שונים שכמעט תמיד קיימים, ביצועים שצריכים עוד הרבה שיפור – אבל בשורה התחתונה, אם אתם רוצים להקים אתר בשעה, זה הכלי שלכם.

Oxygen

Oxygen לוקח את אלמנטור לשלב הבא מבחינת יכולות פיתוח. אין כאן בדיוק השוואה של שני בוני אתרים מאוות סוג כי מדובר בהסתכלות אחרת לגמרי על איך צריך לעבוד Page Builder. ב Oxygen לא כיוונו לתוסף שיתן לכל אחד את האופציה לבנות אתר לבד גם בלי שום הבנה בקוד אלא כיוונו לכאלה שכבר יודעים html\css\js\php אבל רוצים להיעזר בתוסף נוח לבניית האתר. והם עושים עבודה מדהימה. התוסף עדיין יחסית בתחילתו אבל משתפר כל הזמן. אם אתם יודעים קוד, נסו אותו. תוכלו לבנות אתר מותאם בnsuhe ללא דום ענקי ועשרות קבצי css מיותרים.

Brizy

אהיה כנה איתכם, ההיכרות שלי עם בריזי היא מאוד מלמעלה. אבל הוא משך את עיניי מספר פעמים ואני חושב שהוא שווה המלצה. Brizy הוא לא רק Page Builder, הוא פלטפורמה שלמה. אם אתם בונים אתרים להרבה לקוחות תוכלו לנצל את יכולות הענן שלו כדי לבנות אתר בדקות ספורות ממש כולל דומיין. תוכלו להשתמש בתבניות מוכנות ובענן של Brizy כדי שהתאר יהיה באוויר באופן מיידי. ה Page Builder עצמו פחות אינטואיטיבי מאלמנטור לטעמי אבל אולי זה רק בגלל ההרגל ואני לא אובייקטיבי. אני חושב שהוא מביא משהו חדש והוא בהחלט שווה ניסיון.

יש המלצות נוספות?

(AKA – עזוב אותי מהקישורים שלך אתה סתם מנסה למכור)

יש את Thrive Builder שאני לא ממליץ עליו בכלל. יש גם את Divi ואת  Beaver, VisualComposer ועוד רבים אבל באמת שלא חושב שמישהו מהם טוב יותר מאחת משלושת האופציות שהצעתי. אם כי ברור שלא ניסיתי את כולם אז אני חייב להיות מסויג. אם בכל זאת התחברתם למשהו אחר, זכותכם.

מוזמנים לקרוא את המאמר המקיף על השוואת בוני עמודים – Page Builders.

תבניות

Hello

אם אתם משתמשים באלמנטור פרו, ויודעים איך להשתמש בו, זו צריכה להיות התבנית שלכם. זוהי תבנית שאלמנטור יצרו בעבר לשימוש הפיתוח שלהם ושחררו אותה בגיטאהב לשימוש ציבורי. התבנית רזה מאוד ובעצם די ריקה אבל בעזרת אלמנטור פרו ובונה התבנית תוכלו ליצור בעצמכם את כל העיצוב והפונציונאליות שתצטרכו.

יש המלצות נוספות?

(AKA – עזוב אותי מהקישורים שלך אתה סתם מנסה למכור)

וואו יש אינסוף תבניות. המלצתי היא שתזהרו מאוד בבחירת התבנית. אל תתפתו מכל תבנית שנראית יפה ב ThemeForest. תבניות עלולות להכביד מאוד על ביצועי האתר, להשפיע על אבטח האתר ובאופן כללי להקשות עליכם את העבודה אם הן לא מתאימות לצרכים שלכם. יש הרבה תבניות פרמיום שאני בטוח שהן טובות אבל אני לא מכיר, מוזמנים לחקור ברשת. אחת לדוגמה ששמעתי עליה לאחרונה דברים טובים היא Kadence WP.

CDN

Cloudflare

עפ פריסה ב-200 ערים ברחבי העולם – כולל בישראל – Cloudflare הוא אחד משירותי ה-CDN הגדולים ביותר (אולי אפילו הגדול ביותר). האמת שהוא לא בדיוק CDN סטנדרטי אלא משמש כ-Reverse Proxy לשרת שלכם. אבל בשורה התחתונה הוא יכול לשמש לכם כ-CDN ולעוד הרבה דברים כמו ניהול DNS והגנה טובה יותר לאתר שלכם. התוכנית הבסיסית היא בחינם ויש גם תוכנית בתשלום כדי לקבל יכולות נוספות.

BunnyCDN

הרשת העולמית של BunnyCDN פרוסה ב41 ערים בעולם – כולל בישראל – והיא נחשבת לאחת מהמהירות שיש אבל מה שמדהים הוא שהיא גם אחת הזולות ביותר שתוכלו למצוא (באיכות כזאת). אם אתם מחפשים CDN זול, מהיר ואמין, BunnyCDN צריכה להיות אחת המועמדות הראשיות שלכם. תוכלו להשתמש בה בנוסף ל Cloudflare, כך שBunny תשמש כ CDN רגיל לקבצים סטאטיים ו-Cloudflare לשימושים האחרים.

יש המלצות נוספות?

(AKA – עזוב אותי מהקישורים שלך אתה סתם מנסה למכור)

כן בהחלט יש הרבה אפשרויות נוספות. במקרה של CDN קשה לתת המלצה גורפת לכן נתתי שתי המלצות שגם איכותיות, גם מתאימות לקהל בישראל וגם זולות. אם אתם רוצים משהו מותאם לכם אישית תצטרכו לחקור מה מתאים לכם. פרמטרים חשובים הם: כמות בקשות, נפח תעבורה, מיקום הקהל ומחיר. הנה כמה אפשרויות טובות: CDNetworks, Google Cloud, KeyCDN, G-Core ו-StackPath.

כנסו למדריך להגדרת Cloudflare.

תוספי קאש

Swift Performance

תוסף קאש עוצמתי (המועדף עלי) הנותן פתרון של קאש וגם: Image Optimizer + DB Optimizer + Plugin Organizer. התוסף מלא בהגדרות ואפשרויות אופטימיזציה שונות אך ניתן גם להשתמש בפריסטים מוכנים בהתאם לאתר.

WP ROCKET

הם כותבים על עצמם ב"אודות": “decision not option”. וזה יתרון גדול למשתשמים שפוחדים קצת מטכנולוגיה. זהו תוסף קאש חזק מאוד אך עם זאת פשוט להגדרה וכמעט בכל המקרים יביא את האתר שלכם לביצועים טובים.

יש המלצות נוספות?

(AKA – עזוב אותי מהקישורים שלך אתה סתם מנסה למכור)

יש הרבה. כרגיל אני מביא את אלה שלדעתי הכי מומלצים באופן כללי אבל הנה עוד כמה שכדאי לשקול. ראשית אם יש לכם שרת של LiteSpeed – יש לכם תוסף קאש חינמי מומלץ שנקרא LiteSpeed Cahce. ל- Cloudways יש את Breeze שהוא גם מצוין. ויש עוד שניים טובים בחינם: WP Fastest Cache ויש גם את Simple Cache שהמפתח שלו מסביר שהוא יצר אותו (כמו שהשם מעיד) כי נמאס לו מתוספי קאש מסובכים.

מוזמנים לקרוא את המאמר המקיף ברשת על השוואת תוספי קאש.

כנסו למדריך השלם להגדרת Swift Performance.

תוספי אופטימיזציה

Asset CleanUp Pro

Asset CleanUp הוא תוסף שנועד לנקות "זבל" מהעמודים של האתר. אם אתם משתמשים בתבנית או בבונה אתרים וגם כשאתם מתקינים תוספים שונים, ישנם משאבים שנטענים בעמודים שלכם ללא צורך. בעזרת התוסף הזה תוכלו להחליט מה בדיוק לטעון ומה לא ולהביא את השיפור במהירות האתר לגבהים חדשים. התוסף עובד מעולה עם תוספי הקאש המומלצים אבל בדקו אם הוא עובד עם תוסף הקאש שבחרתם.

Flying

Flying הם משפחת תוספים לשיפור ביצועי האתר  במגוון תחומים. מדובר בתוספים שיצר בחור מוכר בקהילת משפרי הביצועים- Gijo Varghese, בעל האתר וקבוצת הפייסבוק WP Speed Matters. מדובר בשלושה תוספים מומלצים. Flying Pages, Flying Scripts, Flying Analytics.  בהמשך הוא יצר תוסף פרימיום בשם Flying Press שאמור להיות תוסף הביצועים האולטמטיבי, טרם יצא לי לנסותו.

נ.ב. לפיתוח של FlyingScripts תרם גם שי תודר מקבוצת הפייסבוק הישראלית שיפור מהירות וביצועים של אתרים באינטרנט ובעל הקורס לשיפור ביצועים.

יש המלצות נוספות?

(AKA – עזוב אותי מהקישורים שלך אתה סתם מנסה למכור)

ראשית כל תוספי ה-Flying הם חינמיים לגמרי ומומלצים מאוד. לגבי Asset CleanUp, ישנה גרסה חינמית מומלצת מאוד וניתן להפיק ממנה תועלת מרובה אבל ברור שעם הפרו תוכלו להשיג יותר.

עוד תוספים - בקרוב