איך לבחור חברת אחסון אתרים

אי אפשר להמעיט בחשיבות של בחירת חברת אחסון ושרת לאתר שלכם. אבל איך עושים את זה, איך יודעים מה הוא אחסון אתרים מומלץ לאתר שלכם? קראו איך לבחור חברת אחסון אתרים.
How to Choose Hosting for Wordpesss

תוכן עניינים

בחירת חברת אחסון אתרים היא המשימה הראשונה (או השניה אם מחשיבים רכישת דומיין) שתעמדו מולה כשתרצו לבנות את האתר שלכם.

היא חשובה מאוד כי תשפיע על מהירות האתר, אבטחתו, תיקון תקלות ודברים נוספים. היא חשובה במיוחד בגלל שבשונה מפלאגין שהתקנתם שאם אתם לא מרוצים ממנו, פשוט תסירו אותו, חברת אחסון, היא לא משהו תרצו להחליף כל יומיים.

ישנם הרבה השוואות ברשת בין חברות איחסון שונות והאמת אני לא כך כך אוהב את זה. חלקן באמת עשו עבודה טובה אבל התוצאות לא בהכרח משקפות את הצרכים שלכם (הסבר בהמשך) וחלקן לא רק שלא נותנות תוצאות עם ערך אלא הם פשוט עמוד מכירה בלי ערך מקצועי אמיתי.

לדעתי קשה מאוד להשוות חברות אחסון "על הנייר". יש כל כך הרבה גורמים שמשפיעים על התוצאה הסופית הרצויה לכם, שהשוואה כזאת אולי מעניינת כי אנשים אוהבים לראות טבלאות ברורות ושורות מחץ של מי היא החברה הכי מהירה. אבל ההשוואה לא באמת עוזרת לכם.

יש דברים שאפשר לבדוק על הנייר, למשל איזה סוג אבטחה החברה מספקת לכם, או כמה גיבויים ובאיזו תדירות וכמו כן שירות ותמיכה. אלו דברים בהחלט חשובים ואותם כן צריך להשוות. אבל דברים כמו "איזו חברה הכי מהירה", לא ניתן לבדוק.

מה חשוב בחברת אחסון

כדי לבחור את חברת האיחסון הנכונה לכם ישנם כמה פרמטרים, כשהחשובים ביותר הם:

  1. חוזק השרת
  2. תמיכה
  3. שירותים נוספים

חוזק שרת

החומרה והתוכנה של השרת יובילו לחוזקו. מעבד, זכרון, סוג דיסק, ווב סרבר, מסד נתונים ומנגנוני קאשינג הם פרמטרים אשר משפיעים בסופו של דבר עליכם – בעלי האתר. כמה מהיר בקשות שלכם יענו וכמה "חכם" יהיה השרת בשירות הבקשות שלכם.

לא רק חוזק השרת הוא חשוב אלא גם סוג האחסון, שרת פרטי, שיתופי, שרת בענן ואם כן איזה ענן.

בשרתים משותפים, הפרמטר הוא לא רק חוזק השרת אלא גם כמה חברת האחסון מנצלת אותו, כלומר כמה דומיינים יואחסנו על אותו שרת, כמה משאבים יקבל כל לקוח. חשוב לבדוק לא רק כמה מהר השרת יחזיר בקשה לדף מסוים, אלא עם כמה בקשות במקביל הוא יוכל להתמודד וכמה מהר הוא יעשה זאת.

ישנם חברות המתמחות באחסון וורדפרס מנוהל, דבר אשר מקנה יתרון לבעלי אתרי וורדפרס.

תמיכה

אם אתם לא מפתחים או אנשים טכניים מאוד, אי אפשר להדגיש כמה דבר זה חשוב. בין אם זה אתר פרטי שלכם ובין אם זה אתר ללקוח, אתם רוצים שהאתר שלכם יהיה למעלה ועובד טוב.

זמינות התמיכה, אפשרויות התמיכה השונות, מקצועיות האנשים, כל אלה חשובים מאוד. חלק מהדברים אפשר לבדוק על הנייר וחלק על פי ביקורות של אנשים אחרים או ניסיון אישי שלכם אם היה לכם.

שירותים נוספים

האם חברת האיחסון מספקת לכם דברים נוספים שתצטרכו?

שירותי גיבוי, שירות מייל, SSL, אבטחה, העברת אתר מחברה קודמת, CDN ועוד. אלו דברים שפשוט לעשות השוואה בהם.

הבעיה בהשוואת חברות אחסון

לגבי תמיכה ושירותים נוספים, האמת שזה בסדר גמור להשוות ואכן כך צריך.

לגבי חוזק שרת, אפשר לבדוק חומרה על הנייר. אבל זה לא מסתכם בזה. לכל חברה יש תוכניות שונות. בדרך כלל זה מתחיל עם שרת שיתופי, אחסון מיועד לוורדפרס, אירוח בענן או בשרת ייעודי. בתוך כל תוכנית כזאת יש עוד פרמטרים רבים אשר משפיעים על המחיר.

כך שכדי לעשות השוואה אמיתית צריך לא רק להגיד "עשינו הוואה בין כל חבילות ה starter של החברות" זה חסר משמעות… בחרה אחת החבילה הזאת היא x בחרה אחרת y. גם אם נניח שכן ניסינו להתאים כמה שיותר עדיין יש הבדלים למשל בין חברות בכמה משאבים הם נותנים לכל לקוח בשרת שיתופי . בתוכנית x הם נותנים כך ובתוכנית אחת מעל הם כבר מכפילים את זה ב-3 כך שאולי ההשוואה תהיה נכונה לתוכנית אחת בלבד ולא "איזו חברת אחסון הכי מהירה".

אותו דבר גם בשרתים לא שיתופיים, ענן כזה או אחר והכל משתנה. גם המיקום הגיאגרפי של שרתים מסויימים יכול להשפיע במיוחד על בדיקה של TTFB ואפילו הזמן הספציפי שבו בדקתם יכול להשפיע על התוצאה. לפעמים גם לחברה אחת יש רק שרתי LiteSpeed לחברה אחרת NGINX או Apache וכל אחד מהם תוכלו לקנפג בצורה שונה כדי להגיע לביצועים מירביים.

צריך גם לקחת בחשבון שיש חברות אחסון שהחבילה שלהם כוללת מנגנון קאשינג שלהם שפועל out of the box ויש חברות שצריך לעשות דברים כדי שזה יקרה אבל לאחר שעושים זה יהיה מהיר יותר מחברה אחרת.

בנוסף, תוצאה של השוואה מסוימת לא בהכרח חשובה. לדוגמה, אם חברה מסוימת מביאה תוצאה טובה מאוד בשירות בקשה אחת אבל תוצאה פחות טובה בשירות בקשות במקביל, ואתם יודעים שלאתר שלכם יש צורך כזה של טיפול במספר מבקרים בו זמנית, יהיה עדיף לכם שרת שלכאורה קצת איטי יותר אבל מתמודד עם מספר בקשות באופן טוב יותר.

דבר אחרון, הרבה מבעיות המהירות אפשר לפתור על ידי תוספי קאש למיניהן אבל תוספי הקאש האלו מתנהגים שונה עם שרתים שונים כך שאולי חברה מסוימת תביא תוצאה טובה יותר על שרת נקי אבל בתוספת קונפיגורציה נכונה דווקא השרת השני יהיה מהיר יותר בתוצאה הסופית.

לכן עם כמה שהפרמטר הזה מאוד חשוב, קשה לעשות השוואה נכונה ולתת תשובה מדויקת.

איך נכון לבחור חברת אחסון

אין פתרון קסם. תצטרכו פשוט לבדוק בעצמכם. אבל זה לא באמת ישים לבדוק עשרות חברות, לכן תצטרכו קודם לעבור כמה שלבים כדי להגיע לצמצמם אפשרויות.

  1. לפני הכל, הגדירו את הצרכים שלכם. זה כבר יקל מאוד על כמות הבדיקות שתצטרכו לעשות. כמות גולשים/צפיות בדפים בחודש, כמות בקשות מקביליות, שטח אחסון, שירותים נוספים. מאוד יכול להיות שחברה כמו Siteground או A2 יספיקו לכם.
  2. קראו סקירות על חברות. ממליץ ברדיט או בקבוצות פייסבוק ייעודיות ולא באתרי ביקורות שקרוב לוודאי מקבלים עמלה על קניית אחסון כזה או אחר. חפשו בסקירות התייחסות למהירות כמובן אבל גם לא פחות חשוב, התייחסות לתמיכה.
  3. בשלב זה כבר אמורות  להיות לכם כמה חברות פייבוריטיות, כעת הכינסו לאתרים של כל אחת מהן ונסו ללמוד על מה הם מציעים. גם מבחינת מחיר וגם מבחינת יכולות. אם מדובר בשרת שמריץ LiteSpeed, NGINX או משהו אחר האם הוא תומך במודולים מסוימים שאתם צריכים, סוגי הקאשים הנתמכים, תמיכה ב HTTP/2. אל תקראו רק את כמה שורות שהחברות מראות בהשוואת התוכנית אלא קראו לעומק את ההבדלים בין התוכניות. נסו להבין גם באילו טכנולוגיות הן משתמשות, אלו שירותים נוספים הם נותנים? אבטחה, גיבויים, מיגרציה, שירות מייל CDN ועוד. מה בעניין תמיכה, איזו זמינות יש? באלו פלטפורמות?
  4. אחרי שקיבלתם עוד מידע מהחברות עצמן קרוב לוודאי שנשארתם רק עם כמה אפשרויות בודדות. כעת יש כמה אופציות שניתן לעשות במקביל. צרו קשר עם כל אחת מהחברות ושאלו שאלות גם מכירתיות וגם קצת טכניות. תוכלו קצת ללמוד מזה על השירות והמקצועיות שתקבלו בהמשך. במקביל, התייעצו בקבוצות ייעודיות על ההתלבטות שנשארה לכם ובקשו דעה מלקוחות של החברות האלה.
  5. הגיע הזמן לבדוק. בקשו מכל אחת מהחברות זמן של כמה ימים לניסיון. אם לא יסכימו בחינם, בדקו אם ניתן לרכוש חבילה ולבטל אחרי כמה ימים, לרוב זה אפשרי. או אפילו לקחת חודש בתשלום. חשוב שתקחו את התוכנית שאיתה אתם מתכוונים לעבוד התקינו סביבה שתהיה כמה שיותר אמיתית ותשקף את המצב באתר שלכם. כעת, בצעו בדיקות משולבות של ping, מהירות טעינת דף וריבוי בקשות. אם אפשרי, עשו את הבדיקות ממקום גיאוגרפי המדמה את מיקום הלקוחות שלכם. אם אתם ממש מעמיקים, בדקו גם את הביצועים של השרת עם כלים כמו WPPerformanceTester (נראה שהתוסף כבר לא מתעדכן).

כדי לתת מיקוד הנה כמה רעיונות לאחסון אתרים מומלץ:

עוד שתי חברות שאמורות לתת ביצועים סופר טובים אבל לא ייעודיים דווקא לוורדפרס:

חברות ישראליות (למי שחשובה לו תמיכה בעברית):

ועוד כמה חברות שמציעות מחיר טוב ואומרים עליהם דברים טובים:

ככלל אצבע, הימנעו מכל חברות האחסון של EIG.

אם אתם רוצים לדעת יותר על מי מתאים לכם, מוזמנים להתייעץ.

סיכום

בחירת חברת אחסון היא משימה חשובה מאוד. אם מדובר באתר קטן הדבר לא כל כך קריטי (אם כי כדאי לקחת בחשבון שתרצו לגדול) אבל לאתר גדול זו ההחלטה חשובה ביותר. אל תתפתו מכל דירוג שתמצאו ברשת אלא תבואו פתוחים, הגדירו היטב את הצרכים שלכם ועשו מחקר מקיף. יקח לכם קצת זמן אבל יחסוך לכם זמן וכאב ראש בהמשך. בהצלחה!

0 0 דירוגים
דרג את הפוסט

תוכן עניינים

אם יש לכם שאלות על הפוסט או רוצים להעיר משהו, השאירו תגובה ואענה בהקדם.

הרשמה
Notify of
0 תגובות
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

גם הפוסטים הבאים יעניינו אותך

0
אשמח לשמוע את דעתכם, מוזמנים להשאיר תגובהx